Organisatie

ARC is een oecumenisch-christelijke organisatie die jaarlijks tijdens de zomervakantie internationaal samengestelde groepen studenten en jongeren bij elkaar brengt in Europese kathedralen en kerken die druk door toeristen worden bezocht. Gedurende een periode van twee tot vijf weken bieden studenten - elk in hun eigen taal - gratis rondleidingen aan aan de bezoekers, om op die manier 'stenen tot spreken te brengen'.

De naam ARC staat voor 'Accueil, Rencontre, Communauté', ofwel 'Ontvangst, Ontmoeting, Gemeenschap'. Tijdens de ARC projecten staat het contact met de bezoeker en met elkaar centraal. Naast het gidsen bestaat een ARC project uit gezellige uitstapjes met elkaar en het leren kennen van de stad ! 

ARC gidsen hoeven niet per sé een achtergrond in kunstgeschiedenis, religie of geschiedenis te hebben : de gidsen worden getraind op een workshopdag en ontvangen op locatie een uitgebreide opleiding. 

Tijdens het verblijf worden deze opleiding, kost en inwoning vergoed. Iedereen tot en met 30 jaar mag zich aanmelden voor een ARC project. Waar wacht je nog op?